top of page

Izbira

Jutro je še sveže. Pred oknom v zlatih in bronastih barvah poplesuje listje starega kostanja, ki že leta in desetletja objema hišo. Meglice so se lenobno razkadile, vrt se prebuja v jutranji svetlobi.

Kako malo je potrebno za srečo! Dih, utrip, zavedanje življenja okoli nas in v nas! Ko se zavem sapice, ki napolnjuje moja pljuča in čudovitega mehanizma, ki prav v tem trenutku pošilja kri po mojih žilah ne potrebujem več veliko, da sem srečna. Takrat se zavem, da izbiram sama. Prav v tem trenutku imam neizmerno moč in to brez kakršne koli čarovnije, da izberem, ali bo ta dan zame dober ali ne. Prav v vsaki sekundici dneva imamo na izbiro dve poti. Ena je pot skrbi, strahov in zmede. Ko dopustimo da se tisti droben kamenček imenovan strah zarije v boso peto, se nanj prilepi še drug in tretji, dokler naše noge niso pokrite z debelo plastjo peska in skal in smo zaradi njih otopeli in skoraj paralizirani. Pa vendar je to le prah! Kako zlahka pozabimo na to.

Druga pot je obžarjena z zlato svetlobo, katere vir je v nas samih. Radost nas objame ko potujemo po njej. Ko vase povabimo radost, mir in dobro počutje, se v naše življenje naseli mnogo drobnih izkušenj sreče in vsaka pride v podobi peresca, zaradi katerega je naš korak lahkotnejši. Zaplešemo v zavedanju, da živimo zdaj! Da imamo moč zdaj!

Katero pot bomo ubrali je naša izbira, kaj bomo na njej povabili v svoje življenje pa naša odgovornost.

Dobro jutro in naj bo to zares radosti poln dan!


bottom of page